Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA NJIH JE KIM BOG

'Scene iz Sj. Koreje nisu laž ni gluma, to je stvarnost'

Gaultier7
Foto: Reuters
1/2
13.04.2013.
u 09:46

Dogodi li se nešto, oni će dati svoje živote. Spremni su čak i skočiti u vatru, priča Chae Young Hee, koja je prije 11 godina prebjegla u Južnu Koreju

Scene sa sjevernokorejske državne televizije, poput one starijih žena kako vrište kad im se približi vođa Kim Jong-un ili one na kojoj Sjevernokorejci puštaju pse na lutku južnokorejskog vođe, možda izgledaju smiješno ostatku svijeta, no Chae Young Hee, koja je prije 11 godina s kćeri prebjegla iz Sjeverne u Južnu Koreju, tjeraju u plač, piše CNN.

- Oni su Bog - kaže Chae govoreći o svetom trojstvu Sjeverne Koreje - Kimu Jong-unu, njegovom ocu Kimu Jong-ilu i djedu Kimu Il-sungu. Iako već godinama ne živi tamo, gledajući snimke instinktivno je ispunjava osjećaj nacionalnog ponosa.

- Kad ovo gledam osjećam se kao da sam opet u Sjevernoj Koreji - priča Chae, koja je na sjeveru iskusila glad i brutalnost režima. Chae dobro zna da su vojnici koji se zaklinju pred Kimom iskreni jer tako su odgajani od rođenja. U slučaju da se prijetnje Pyongyanga prema SAD-u i njegovim saveznicima ostvare, Chae je uvjerena kako će sjevernokorejski narod pokazati svoju odanost.

- To nije laž. To nije gluma. To je stvarnost. Dogodi li se nešto, oni će dati svoje živote. Spremni su čak i skočiti u vatru - uvjerena je Chae.

>> Bivša špijunka: Mislila sam da je Kim Il-sung bog! Sj. Koreja je sekta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije